Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Baklava od kikirikija

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Najprije pripremite sirup da bi se ohladio. Kuhajte vodu i šećer desetak minuta pa dodajte med i limunov sok pa kuhajte još 5 minuta, ostavite da se hladi.
  2. Kore narežite na veličinu kalupa (35 x 20 cm), maslac otopite, kikiriki očistite, sameljite i pomiješajte sa šećerom.
  3. Kalup premažite otopljenim maslacem, stavite prvu koru, dobro premažite maslacem, poklopite drugom, premažite maslacem, poklopite trećom, tako redom pet kora premažite maslacem, šestu koru pospite mješavinom kikirikija i šećera, poklopite korom, premažite maslacem, poklopite korom, pospite drugom polovicom kikirikija, zatim poklopite s preostalih 5 – 6 kora, svaku premažite maslacem.
  4. Završite maslacem i narežite na pravokutnike. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 °C oko 60 minuta dok ne dobije lijepu boju. Vruću baklavu zalijte hladnim sirupom. Baklavu ostavite da se hladi pa poslužite. 

Savjet: Za dodatnu aromu u šećerni sirup ubacite malo ružine vodice.

Sastojci

Za 12 osoba

(za kalup 35 x 20 cm, za 8 – 12 osoba)

  • 500 g kora za savijače
  • 900 g neoljuštenog kikirikija
  • 80 g šećera
  • 250 g maslaca

Sirup:

  • 300 g šećera
  • 200 g meda
  • 800 ml vode
  • 1 limun

Vino Prodan Muškat žuti


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cvjetni med Natur*pur, 500g

Bio limun Natur*pur

Kikiriki u ljusci

Maslac SPAR free from, 250g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...