Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Brudet od srdela

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Očistite svježe srdele. Nasjeckajte crveni luk, poriluk, češnjak, peršin, timijan i bosiljak.     
  2. U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu zažutite narezani crveni luk i poriluk. Nakon toga dodajte očišćene srdele pa ih lagano pirjajte na preprženom luku i poriluku.
  3. U lonac dodajte nasjeckani češnjak, listove svježeg peršina, bosiljka i timijana. Pržite sve nekoliko minuta pa dodajte vino, nasjeckanu rajčicu iz konzerve, sol i svježe mljeveni papar. Pojačajte vatru da sve lagano zakuha pa dodajte vinski ocat. Poklopite lonac pa kuhajte sve još 20 minuta uz povremeno protresanje. Brudet nemojte nikada miješati nego samo lagano protresite lonac kako vam se riba ne bi raspala. Poslužite toplo uz kuhanu palentu ili kuhani krumpir preliveno s malo maslinova ulja.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1kg svježih srdela
  • 3 glavice crvenog luka
  • 5 režanja češnjaka
  • 1 veći poriluk
  • 400g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica listova svježeg timijana
  • 1 žličica listova svježeg bosiljka
  • 2 dcl suhog bijelog vina
  • 2 žlice vinskog octa
  • 2 dcl maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Miličić Plavac Mali


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio poriluk Natur*pur

Peršin

Rajčica polpa DESPAR, 3x400g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Srdele

Žuti luk Natur*pur

Bijeli ocat DESPAR, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...