Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Marokanske mesne okruglice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. U mljeveno meso dodajte sitno sjeckani luk i češnjak, jaje i krušne mrvice i dodajte sve začine, dobro promiješajte. Oblikujte okruglice pa ih kratko zapecite u tavi oko 3 minute stalno miješajući.
  2. Prebacite meso u posudu za pečenje i stavite u pećnicu na 190 °C 10 minuta.
  3. Za umak, na maslacu popržite brašno, podlijte stalno miješajući s 400 ml janjećeg temeljca, posolite, kuhajte 10 minuta, ako je potrebno dodajte preostali temeljac, dodajte limunov sok i kuhajte još 5 minuta.
  4. Okruglice prelijte umakom, pospite grubo narezanim listićima korijandra i kardamomom, poslužite.

Savjet: Zapečeni smeđi sloj na okruglicama dat će jelu poseban okus.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g mljevene janjetine
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 100 g krušnih mrvica
  • sol
  • korica 1 limuna
  • 2 g cimeta u prahu
  • 0,5 g mljevenog kima
  • 1 g kardamoma usitnjenog u mužaru
  • 1 prstohvat korijandra u prahu
  • ribani muškatni oraščić po želji
  • čili po želji
  • 50 ml ulja za prženje
  • Umak:
  • 50 g maslaca
  • 50 g glatkog brašna
  • 500 ml janjećeg temeljca
  • sok 1 limuna
  • 2 – 3 g kardamoma
  • 1 – 2 grančice korijandra

Vino Zlatan Babić


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Maslac Natur*pur, 250g

Začin cimet SPAR, 40g

Začin kim SPAR, 50g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...