Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Pileći paprikaš

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Dobro operite i posušite piletinu. Odvojite batake od karabataka a prsa narežite na veće komade. Posolite i popaprite piletinu pa je prepržite sa svih strana u dubljoj posudi za pečenje na 2 žlice maslinova ulja. Prepržite je da dobije laganu zlatnu boju sa svih strana i da se zatvore pore kako bi meso ostalo sočno kod daljnje termičke obrade. Izvadite piletinu pa na istu masnoću stavite pržiti narezane domaće kobasice. Pržite ih 5 minuta dok ne postanu lagano hrskave. Izvadite ih rupičastom žlicom kako bi u posudi ostala sva masnoća od kobasica. Stavite narezanu prepečenu kobasicu preko piletine kako bi se malo aromatizirala.   
  2. Na istoj masnoći prepržite sitno narezani crveni luk i češnjak dok se luk ne zažuti i lagano karamelizira. Dodajte na trake narezanu pečenu crvenu papriku, pecite nekoliko minuta pa pojačajte vatru i podlijte sa suhim šerijem. Pustite nekoliko minuta da se šeri reducira pa dodajte nasjeckanu rajčicu iz konzerve, zagrijani pileći temeljac i grančice ružmarina. Pustite da lagano zavrije, smanjite vatru pa vratite piletinu i kobasice. Poklopite posudu (ali ne do kraja) pa pustite da se paprikaš kuha sat i pol na laganoj vatri.  
  3. Dok se paprikaš kuha vi lagano zgnječite masline kalamate pa im izvadite koštice. Dobro operite limun pa naribajte koricu od 1/2 limuna. Na sitno narežite filete inćuna. Pola sata prije kraja kuhanja paprikaša dodajte mu masline. limunovu koricu i slane inćune. Sve lagano promješajte, posolite i popaprite po želji. Za prilog skuhajte rižu.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 140 dkg pilećeg rasjeka
  • (bataci, karabataci, krila i bijelo meso)
  • 4 domaće dimljene kobasice
  • 400g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka 
  • 250g pečenih crvenih paprika
  • 20g nasjeckanih sušenih rajčica
  • 2 mlaza suhog sherryia
  • 400ml pilećeg temeljca
  • 100g maslina kalamata
  • 2 fileta slanih inćuna
  • 1/2 limuna
  • nekoliko grančica svježeg ružmarina
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kocka za juhu S-BUDGET, kokošja

Masline Kalamaata SPAR, 360g

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Rajčica polpa DESPAR, 3x400g

SPAR PREMIUM Fileti slanih inćuna, 212 g

SPAR PREMIUM Riža Basmati, 250g

SPAR PREMIUM Sušena rajčica, 280g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...