Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileća juha s krpicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Stavite u lonac meso i očišćeno povrće, osim lista peršina, pa dolijte 1,6 l vode i kuhajte oko sat i pol. Kada juha zakipi, uklonite pjenu, posolite i dodajte 2 - 3 zrna papra te stabljike i list peršina pa nastavite kuhati na laganoj vatri. Dok se juha kuha, kušajte je i dosolite ako bude potrebno. Skuhanu juhu procijedite, meso očistite od kosti i narežite na kockice kao i mrkvu i ostalo korjenasto povrće iz juhe.
  2. Tijesto zakuhajte u juhi. U jušnik stavite narezano povrće i komadiće mesa, prelijte vrućom juhom, pospite sitno nasjeckanim svježim peršinom i poslužite.

Savjet: Zrna papra i listiće peršina dodajte u juhu nakon što uklonite pjenu, u protivnom ćete s pjenom pokupiti i njih.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • ½ pileta, oko 600 g
  • 100 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 100 g korabe
  • 100 g crvenoga luka
  • 1 - 2 lista kelja
  • sol i papar u zrnu
  • 160 g krpica ili neke tjestenine 

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Grill pile S-BUDGET

Ljubičasti luk

Peršin

Tjestenina krpice S-BUDGET, s jajima, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...