Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bruskete s gljivama i češnjakom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Rastopite maslac i pomiješajte ga s maslinovim uljem.
  2. Kruh narežite na šnite i svaku premažite mješavinom maslaca i ulja, pola ostavite za gljive. Kruh stavite u pećnicu na 200 °C 5 – 6 minuta. Na preostaloj masnoći pirjajte sjeckani luk, kad uvene dodajte sjeckane gljive, miješajte i pirjajte da tekućina ispari, dodajte sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckane listiće bosiljka, začinite na kraju solju i paprom.
  3. Rasporedite gljive na bruskete, dekorirajte svježim mažuranom i toplo poslužite.

Savjet: Aromatični vrganji su idealan izbor za ove šumske bruschette.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 baguette kruha
  • 500 g miješanih gljiva
  • 150 g crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 60 g maslaca
  • listići svježeg bosiljka po želji
  • 1 – 2 grančice svježeg mažurana
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bosiljak

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

SPAR PREMIUM Francuski baquette

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...