Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena paprika punjena sirom i inćunima

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Paprike operite, osušite, odrežite im gornji dio s peteljkom (¼) i uklonite sjemenke. Potom ih stavite u posudu za pečenje (poklopce s peteljkom stavite sa strane) i nakapajte 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 15 minuta da malo omekšaju. Pečene paprike ostavite da se hlade, a za to vrijeme pripremite nadjev.
  2. Pomiješajte maslinovo ulje, čili, nasjeckane inćune, narezane očišćene crne masline, na kockice narezane rajčice, nasjeckani luk, limunov sok, natrganu fetu, peršin, bosiljak, isprane kapare i papar.
  3. Napunite svaku papriku nadjevom i poslužite.

 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 velike žute paprike
  • 6 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 12 narezanih crnih maslina bez koštica
  • 6 fileta slanih inćuna
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog bosiljka
  • 2 žlice kapara
  • 2 svježe rajčice
  • 100 g sira fete (ili skute)
  • 2 žlice limunova soka
  • 3 žlice nasjeckanog luka
  • ¼ žličice čilija u prahu
  • sol i papar

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Crne masline SPAR, bez koštice, 230g

Kapari DESPAR

Sir feta DESPAR, 250g

SPAR PREMIUM Fileti slanih inćuna, 212 g

Žuta paprika

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...