Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Čokoladna ra(w)psodija

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. U multipraktiku prvo usitnite suhe sastojke za koru: bademe, sjemenke i kakao. Kada dobijete smjesu poput krupnijeg brašna, dodajte sirup, limunov sok, vaniliju i maslac. Miksajte još dok ne dobijete gustu, za prste ljepljivu smjesu koja je kompaktna kada se pritisne.
  2. Istresite smjesu u kalup za tortu (promjera 26 cm) i prstima ili žlicom utisnite da dobijete koru pa stavite u zamrzivač.
  3. Sve sastojke za kremu, osim maslaca, stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslac i još kratko miksajte.
  4. Raspodijelite kremu na koru u kalupu i stavite u zamrzivač na tri sata.
  5. Ukrasite listićima mente i preljevom od kakaa, limunova soka i agavina sirupa.

Sastojci

Za 4 osobe

Sastojci za koru:

  • 2 ½ šalice orašastih plodova (indijski orasi, bademi, lješnjaci, macadamia...)
  • ⅔ šalice sušenog voća (marelice, grožđice, datulje, borovnice, goji)
  • 3 žlice sirovog kakaa
  • ⅓ šalice otopljenog kokosova maslaca
  • 3 žlice agavina sirupa
  • 3 žlice limunova soka
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice praha bourbon vanilije

Sastojci za kremu:

  • ⅔ šalice sirovog kakaa
  • 6 avokada
  • ½ šalice agavina sirupa (meda, javorova sirupa)
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 kapi eteričnog ulja mente (ili 3 - 4 svježa lista mente)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio sladilo agava Natur*pur, 350g

Kokosova mast SPAR

Miješani orašidi SPAR Vital, 300g

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...