Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Janjeći rižoto

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Janjetini odstranite kost, rascijepajte je i kuhajte s korjenastim povrćem da dobijete temeljac. Meso narežite na kocke, posolite i pustite da odstoji da se prožme.
  2. 200 g crvenog luka sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovu ulju. Na pirjani luk dodajte sitno naribanu mrkvu, zatim glazirajte rižu (zagrijte dok ne počne bijeliti), dodajte nasjeckani češnjak, samo da pobijeli, podlijte bijelim vinom, reducirajte da ispari kiselina i uz postupno podlijevanje janjećim temeljcem kuhajte 18 minuta.
  3. U međuvremenu, janjetinu naglo popržite na malo maslinova ulja. Rižoto završite dodavanjem nekoliko kapi maslinova ulja i začinite po želji.
  4. Poslužite rižoto uz pržene kocke janjetine, svježe narezan crveni luk i nakrupno nasjeckan peršin.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g janjeće plećke
  • 400 g riže
  • 300 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • 100 ml maslinova ulja
  • 80 ml bijelog vina
  • sol

Za temeljac:

  • 100 g mrkve
  • 100 g celera, korijen
  • 100 g peršina, korijen

Vino Miličić Plavac Mali


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio mrkva Natur*pur

Celer

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Riža DESPAR, ROMA

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...