Salata od svinjskog filea, jabuke i mješane zelene salate

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Dobro operite i posušite svinjski file. Očistite ga od masnoće i narežite na kriške debljine 2 cm. Operite i očistite zelenu salatu pa je odložite da se dobro ocjedi. Odstranite koru sa šnita kruha pa ih narežite na kockice veličine 2 cm.    
  2. U dubljoj tavi debljeg dna zagrijte 3 žlice maslinova ulja pa u masnoći prepržite uz stalno mješanje narezane kockice kruha 5-6 minuta dok se ne zazlate. Izvadite ih na kuhinjski papir i dobro ocjedite od masnoće.
  3. Narezani svinjski file lagano istucite batom za meso. Obrišite tavu u kojoj ste pekli kruh pa u njoj zagrijte 1 žlicu maslinova ulja. Lagano prepržite filete po par minuta sa svake strane kako bi ostali sočni. Odložite ih na toplo.
  4. Ogulite jabuke, narežite ih na kriške i očistite od koštica. U tavu u kojoj ste pržili meso dodajte maslac pa u zagrijanoj masnoći pržite jabuke nekoliko minuta dok lagano ne potamne. Možete ih povremeno okrenuti. Izvadite jabuke i odložite sa strane.
  5. U tavu dodajte još jednu žlicu maslinova ulja, jabučni ocat i žličicu šećera. Sve lagano zagrijte, pustite da malo krčka pa ugasite vatru. Očišćenu zelenu salatu rasporedite u 4 zdjele ili tanjura. Na salatu dodajte prepržene kockice kruha i pečene jabuke. Sve prelijte dobivenim preljevom od jabučnog octa i lagano promješajte. Na vrh stavite odreske od svinjskog filea pa još malo pokapajte preljevom.

 

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g svinjskog filea bez masnoće
  • 2 jabuke
  • 4 šnite kruha
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 30g maslaca
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 2 žlice jabučnog ili balzamičnog octa
  • 250 g mješane zelene salate
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Vino Traminac

Iločki podrumi
0,75L

Temp. serviranja:
9-11ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: